Om oss

MusikMentorn startades under hösten 2021 av Samuel Axelsson och Elias Klinth för att fylla gapet i Kulturskolans långa kötider. Idén var att alla som vill ska få chansen att lära sig ett instrument av proffsiga musiklärare. Båda två har gedigen erfarenhet inom musikutbildning, såväl som studier på universitet.

Två musikstudenter

Samuel Axelsson studerar just nu på musiklärarprogrammet på Musikhögskolan i Malmö och har arbetat med privatundervisning sedan gymnasiet. Elias Klinth har en kandidat i Data- och systemvetenskap från Stockholms universitet. De lärde känna varandra under sin tid på Södra Latins musikspetsprogram, där Samuel spelade bas och Elias spelade piano.

Individanpassad undervisning

Hos MusikMentorn låter vi samtliga mentorer lägga upp sin undervisning hur de vill, eftersom vi litar på deras kompetens. Vi låter därför alla mentorer ha direktkontakt med elev och kontaktperson, för att upprätthålla en bra kommunikation. Det viktigaste för oss är att lektionerna anpassas till eleven – det är genom detta som utveckling och nya mål kan nås. Alla mentorer kan uppvisa utdrag ur belastningsregistret.

Leve musikläraren

Genom att ta del av vår verksamhet främjar du arbetet mot att mer och mer av musiklärares privatundervisning beskattas. På så sätt får musiklärare en mer stabil arbetsmarknad där lönerna successivt kan öka – och inte det motsatta.

Bild på Samuel Axelsson, som är VD på MusikMentorn Sweden AB Bild på Elias Klinth, som är partner på MusikMentorn Sweden AB

Vi på MusikMentorn:

Samuel Axelssons profilbild under MusikMentorns personal

Samuel Axelsson

Hej! Jag studerar just nu jazzlinjen på ämneslärarprogrammet på Musikhögskolan i Malmö under Lunds universitet och spelar vanligtvis kontrabas vid sidan av detta åtagande.

Roll: VD på MusikMentorn

Utbildning: Musikhögskolan i Malmö, S:t Sigfrids Folkhögskola, Södra Latins musikspetsprogram, Adolf Fredriks Musikklasser

E-post: samuel.axelsson@musikmentorn.se
Elias Klinths profilbild under MusikMentorns personal

Elias Klinth

Tjena! Jag har en kandidatexamen i Data- och systemvetenskap som jag tog på Stockholms universitet 2021. Innan det studerade jag jazzpiano på Södra Latins musikspetsprogram.

Roll: Partner på MusikMentorn, IT-ansvarig

Utbildning: Data- och systemvetenskap på Stockholms universitet, Södra Latins musikspetsprogram

E-post: elias.klinth@musikmentorn.se
Fredrika Hjalmarssons profilbild under MusikMentorns personal

Fredrika Hjalmarsson

Hej! Jag har spelat piano och sjungit sen jag var liten. Min pappa lärde mig spela piano när jag var fem år och sen har jag bara fortsatt. Jag tror att med rätt inställning och stöd kan alla lära sig musicera. Därtill känner jag mig bekväm med de flesta genrer men har själv mest sjungit och spelat pop/rock, musikal och jazz.

Roll: Musikmentor i Malmö

Instrument/ämne: Sång, Piano, Gitarr, Elbas, Musikteori

Utbildning: Musikhögskolan i Malmö, Estet-musik på gymnasiet, Musikklass i grundskolan
Birita Dams profilbild under MusikMentorns personal

Birita Dam

Hej! Just nu studerar jag ett 3-årigt musikerprogram på kandidatnivå inom symfoniorkesterinstrument på Musikhögskolan i Malmö. Jag spelar viola och främst klassisk genre, men har spelat i många olika typer av musikaliska sammanhang, bland annat inom folk och världsmusik.

Roll: Musikmentor i Malmö

Instrument/ämne: Viola, Fiol

Utbildning: Musikhögskolan i Malmö
Alexander Falkebrings profilbild under MusikMentorns personal

Alexander Falkebring

Jag studerar mitt sista år på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm som pianist och undervisar i jazz, pop, rock, och klassiskt. Jag tycker det är viktigt att mina elever får utforska sin egna musikaliska resa och ha inflytande över lektionernas innehåll.

Roll: Musikmentor i Stockholm

Instrument/ämne: Piano, Musikteori, Låtskrivande

Utbildning: Kungliga Musikhögskolan, Skurups Folkhögskola, Musikkonservatoriet i Falun, Hagaskolan i musikklasserna
Albert Nyströms profilbild under MusikMentorns personal

Albert Nyström

Hej! Jag vill se till att du når dina mål och att du ska utvecklas så mycket som möjligt i ditt musicerande på ett roligt och lustfyllt sätt genom att anpassa undervisningen utifrån dina önskemål. Jag spelar mycket jazz men har också arbetat med andra genrer som pop, gospel, rock, klassiskt mm.

Roll: Musikmentor i Malmö

Instrument/ämne: Gitarr, Piano, Elbas, Musikteori, Musikskapande

Utbildning: Musikhögskolan i Malmö, Lunnevads Jazzlinje, Estet-musik Holavedsgymnasiet
Hamilton Eklöfs profilbild under MusikMentorns personal

Hamilton Eklöf

Hej! Jag studerar just nu till musiklärare på Kungliga Musikhögskolan. Jag har spelat och skrivit musik i genrer som pop, rock, blues, soul och elektronisk musik. Mitt mål är att inspirera, motivera och göra undervisningen så rolig som möjligt!

Roll: Musikmentor i Stockholm

Instrument/ämne: Gitarr, Elbas, Musikproduktion, Låtskrivande, Musikteori

Utbildning: Kungliga Musikhögskolan, RockMusikLinjen (Birkagårdens Folkhögskola), Rytmus Musikergymnasium
Agnes Palm profilbild under MusikMentorns personal

Agnes Palm

Hejsan! Musik är ett fantastiskt sätt att få uttrycka sig, vara kreativ och ha kul! Min målsättning är att du ska få utvecklas efter just dina förutsättningar och önskemål med fokus på självförtroende och glädje i ditt musicerande. Jag spelar och sjunger gärna inom genrer som klassiskt, musikal, visa, jazz och pop.

Roll: Musikmentor i Malmö

Instrument/ämne: Sång, Piano, Musikteori

Utbildning: Musikhögskolan i Malmö, Musikal och musikteater på Markaryds Folkhögskola och Östra Grevies Folkhögskola, Estet-musik på gymnasiet
Gabrielle Aaron Johanssons profilbild under MusikMentorns personal

Gabrielle Aaron Johansson

Hej! Jag studerar för nuvarande till sångpedagog på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och började precis mitt tredje år av fem. Jag har tidigare studerat till musikalartist och jag är utbildad jazz- och klassisk sångerska. Jag frilansar som sångerska och får då använda mig av alla tekniker som jag fått lära mig under mina år. Jag fördjupar mig gärna i scennärvaro och interpretation av musiken och texterna.

Roll: Musikmentor i Stockholm

Instrument/ämne: Sång, Låtskrivande, Piano, Gitarr, Musikteori

Utbildning: Kungliga Musikhögskolan, Stockholm Musikalartistutbildning, Södra Latins musikspetsprogram, Adolf Fredriks Musikklasser
Sixten Bergmans profilbild under MusikMentorns personal

Sixten Bergman

Hej! Jag studerar till musiklärare på Musikhögskolan i Malmö, med inriktning på jazz. Genrebredd är viktigt för mig så jag har även erfarenhet inom en rad andra genre, såsom pop, rock, soul mm. Jag tror på att musikundervisning är som bäst när den är baserad kring vad du som elev vill lära dig.

Roll: Musikmentor i Malmö

Instrument/ämne: Gitarr, Elbas, Musikteori, Låtskrivande

Utbildning: Musikhögskolan i Malmö, Fridhems Jazzlinje, Sommenbygdens Musiklinje, Estet-musik Peder Skrivare Gymnasium
Erik Hasselfeldts profilbild under MusikMentorns personal

Erik Hasselfeldt

Jag läser just nu mitt sista år på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm samtidigt som jag frilansar som musiker. I grunden är jag klassiskt skolad men har de senaste åren vigt majoriteten av min tid och energi åt jazz och improvisationsmusik. Eftersom musik är en form av personligt uttryck uppskattar jag när mina elever är med och utformar sin egen musikaliska resa genom inflytande över lektionernas innehåll! För mig är det även viktigt att få in alla musikens byggstenar i undervisningen.

Roll: Musikmentor i Stockholm

Instrument/ämne: Saxofon, Klarinett, Tvärflöjt

Utbildning: Kungliga Musikhögskolan, S:t Sigfrids folkhögskolas jazzprogram, Södra Latins musikspetsprogram, Roslagsskolans musikklasser
Cecily Schmidts profilbild under MusikMentorns personal

Cecily Schmidt

Hejsan! Jag studerar till musiklärare på Musikhögskolan i Malmö med piano som huvudinstrument. Främst spelar jag pop/rock, soul och funk, men tycker även att klassiskt, jazz, fusion och gospel är kul! Det är viktigt att musicerandet fortsätter vara roligt — därför kommer dina behov och önskemål stå i centrum för lärandet.

Roll: Musikmentor i Malmö

Instrument/ämne: Piano, Musikteori, Musikskapande

Utbildning: Musikhögskolan i Malmö, Furuboda folkhögskola, Gymnasieskolan Spykens musikspetsutbildning
Joel Paulin Hugos profilbild under MusikMentorns personal

Joel Paulin Hugo

Hej! Jag har spelat trumpet ända sen jag var liten och studerar nu jazztrumpet på Musikhögskolan i Malmö. Jazz, improvisation och storband är det jag spelat mest men har också spelat lite pop, partyband, folkmusik och orkester. Jag ser fram emot att se vad just du gillar att spela för att lektionerna ska bli så roliga och meningsfulla som möjligt!

Roll: Musikmentor i Malmö

Instrument/ämne: Trumpet

Utbildning: Musikhögskolan i Malmö, Fridhems folkhögskola, Lunnevads folkhögskola
Jenniefer Carmdals profilbild under MusikMentorns personal

Jenniefer Carmdal

Hej! Jag studerar just nu till musiklärare på Musikhögskolan i Malmö. Jag gillar att vara genrebred, men rör mig mest kring jazz, pop, soul och musikal. Mitt mål som musikmentor är att lektionerna ska vara roliga, inspirerande och anpassade efter vad just du vill lära dig!

Roll: Musikmentor i Malmö

Instrument/ämne: Sång, Piano, Musikteori, Låtskrivande

Utbildning: Musikhögskolan i Malmö, Fridhems folkhögskola, Sommenbygdens folkhögskola, Musikspetsutbildning på De Geer, Musikklass i grundskolan
Hanna Lönnroos profilbild under MusikMentorns personal

Hanna Lönnroos

Hej! Jag studerar till musiklärare vid Kungliga Musikhögskolan med inriktning musikproduktion. Jag är även sångare och pianist och har tidigare studerat vid olika folkhögskolor i Stockholm. Har främst spelat och skrivit musik i genrer som pop, soul och jazz.

Roll: Musikmentor i Stockholm

Instrument/ämne: Musikproduktion, Piano, Sång, Musikteori

Utbildning: Kungliga Musikhögskolan, Rockmusiklinjen (RML), Kulturama vuxenutbildning
Vilma Hults profilbild under MusikMentorns personal

Vilma Hult

Hej! Jag studerar till musiklärare på Musikhögskolan i Malmö med sång som huvudinstrument. Mitt mål är att du som elev ska få utvecklas utefter dina förutsättningar, och hitta ett självförtroende och en glädje i musiken. Jag anser att sången är ett fantastiskt verktyg för både musikalisk och personlig utveckling, och jag tror att med lite stöd så kan alla bli bekväma i att använda sin röst! Jag rör mig mellan olika genrer, men har själv sjungit och spelat mycket pop, soul, gospel och musikal.

Roll: Musikmentor i Malmö

Instrument/ämne: Sång, Musikteori

Utbildning: Musikhögskolan i Malmö, Glimåkra folkhögskola, musikestetiskt program på gymnasiet

Jobba hos oss!

Vill du utvecklas som musiklärare och samtidigt få betalt?

Sök då jobb hos MusikMentorn och få chans att ha elever i alla åldrar med fast timlön!

Vi söker drivna lärare under utbildning på högskola som kan göra det roligt och samtidigt utvecklande för våra elever att spela musik. Arbetstiderna varierar, men förhåller sig för det mesta till eftermiddagar och kvällar under vardagar.

Skicka ditt CV och ett personligt brev till jobb@musikmentorn.se för att ansöka!

En musikmentor som lär en elev att spela gitarr Text där det står: Jobba som MusikMentor?