Om oss

MusikMentorn startades under hösten 2021 av Samuel Axelsson och Elias Klinth för att fylla gapet i Kulturskolans långa kötider. Idén var att alla som vill ska få chansen att lära sig ett instrument av proffsiga musiklärare. Båda två har gedigen erfarenhet inom musikutbildning, såväl som studier på universitet.

Två musikstudenter

Samuel Axelsson studerar just nu på musiklärarprogrammet på Musikhögskolan i Malmö och har arbetat med privatundervisning sedan gymnasiet. Elias Klinth har en kandidat i Data- och systemvetenskap från Stockholms universitet. De lärde känna varandra under sin tid på Södra Latins musikspetsprogram, där Samuel spelade bas och Elias spelade piano.

Individanpassad undervisning

Hos MusikMentorn låter vi samtliga mentorer lägga upp sin undervisning hur de vill, eftersom vi litar på deras kompetens. Vi låter därför alla mentorer ha direktkontakt med elev och kontaktperson, för att upprätthålla en bra kommunikation. Det viktigaste för oss är att lektionerna anpassas till eleven – det är genom detta som utveckling och nya mål kan nås. Alla mentorer kan uppvisa utdrag ur belastningsregistret.

Leve musikläraren

Genom att ta del av vår verksamhet främjar du arbetet mot att mer och mer av musiklärares privatundervisning beskattas. På så sätt får musiklärare en mer stabil arbetsmarknad där lönerna successivt kan öka – och inte det motsatta.

Bild på Samuel Axelsson, som är VD på MusikMentorn Sweden AB Bild på Elias Klinth, som är partner på MusikMentorn Sweden AB

Vi på MusikMentorn:

Samuel Axelssons profilbild under MusikMentorns personal

Samuel Axelsson

Hej! Jag studerar just nu jazzlinjen på ämneslärarprogrammet på Musikhögskolan i Malmö under Lunds universitet och spelar vanligtvis kontrabas vid sidan av detta åtagande.

Roll: VD på MusikMentorn

Utbildning: Musikhögskolan i Malmö, S:t Sigfrids Folkhögskola, Södra Latins musikspetsprogram, Adolf Fredriks Musikklasser

E-post: samuel.axelsson@musikmentorn.se
Elias Klinths profilbild under MusikMentorns personal

Elias Klinth

Tjena! Jag har en kandidatexamen i Data- och systemvetenskap som jag tog på Stockholms universitet 2021. Innan det studerade jag jazzpiano på Södra Latins musikspetsprogram.

Roll: Partner på MusikMentorn, IT-ansvarig

Utbildning: Data- och systemvetenskap på Stockholms universitet, Södra Latins musikspetsprogram

E-post: elias.klinth@musikmentorn.se
Birita Dams profilbild under MusikMentorns personal

Birita Dam

Hej! Just nu studerar jag ett 3-årigt musikerprogram på kandidatnivå inom symfoniorkesterinstrument på Musikhögskolan i Malmö. Jag spelar viola och främst klassisk genre, men har spelat i många olika typer av musikaliska sammanhang, bland annat inom folk och världsmusik.

Roll: Musikmentor i Malmö

Instrument/ämne: Viola, Fiol

Utbildning: Musikhögskolan i Malmö
Alexander Falkebrings profilbild under MusikMentorns personal

Alexander Falkebring

Jag studerar mitt sista år på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm som pianist och undervisar i jazz, pop, rock, och klassiskt. Jag tycker det är viktigt att mina elever får utforska sin egna musikaliska resa och ha inflytande över lektionernas innehåll.

Roll: Musikmentor i Stockholm

Instrument/ämne: Piano, Musikteori, Låtskrivande

Utbildning: Kungliga Musikhögskolan, Skurups Folkhögskola, Musikkonservatoriet i Falun, Hagaskolan i musikklasserna
Albert Nyströms profilbild under MusikMentorns personal

Albert Nyström

Hej! Jag vill se till att du når dina mål och att du ska utvecklas så mycket som möjligt i ditt musicerande på ett roligt och lustfyllt sätt genom att anpassa undervisningen utifrån dina önskemål. Jag spelar mycket jazz men har också arbetat med andra genrer som pop, gospel, rock, klassiskt mm.

Roll: Musikmentor i Malmö

Instrument/ämne: Gitarr, Piano, Elbas, Musikteori, Musikskapande

Utbildning: Musikhögskolan i Malmö, Lunnevads Jazzlinje, Estet-musik Holavedsgymnasiet
Agnes Palm profilbild under MusikMentorns personal

Agnes Palm

Hejsan! Musik är ett fantastiskt sätt att få uttrycka sig, vara kreativ och ha kul! Min målsättning är att du ska få utvecklas efter just dina förutsättningar och önskemål med fokus på självförtroende och glädje i ditt musicerande. Jag spelar och sjunger gärna inom genrer som klassiskt, musikal, visa, jazz och pop.

Roll: Musikmentor i Malmö

Instrument/ämne: Sång, Piano, Musikteori

Utbildning: Musikhögskolan i Malmö, Musikal och musikteater på Markaryds Folkhögskola och Östra Grevies Folkhögskola, Estet-musik på gymnasiet
Gabrielle Aaron Johanssons profilbild under MusikMentorns personal

Gabrielle Aaron Johansson

Hej! Jag studerar för nuvarande till sångpedagog på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och började precis mitt tredje år av fem. Jag har tidigare studerat till musikalartist och jag är utbildad jazz- och klassisk sångerska. Jag frilansar som sångerska och får då använda mig av alla tekniker som jag fått lära mig under mina år. Jag fördjupar mig gärna i scennärvaro och interpretation av musiken och texterna.

Roll: Musikmentor i Stockholm

Instrument/ämne: Sång, Låtskrivande, Piano, Gitarr, Musikteori

Utbildning: Kungliga Musikhögskolan, Stockholm Musikalartistutbildning, Södra Latins musikspetsprogram, Adolf Fredriks Musikklasser
Sixten Bergmans profilbild under MusikMentorns personal

Sixten Bergman

Hej! Jag studerar till musiklärare på Musikhögskolan i Malmö, med inriktning på jazz. Genrebredd är viktigt för mig så jag har även erfarenhet inom en rad andra genre, såsom pop, rock, soul mm. Jag tror på att musikundervisning är som bäst när den är baserad kring vad du som elev vill lära dig.

Roll: Musikmentor i Malmö

Instrument/ämne: Gitarr, Elbas, Musikteori, Låtskrivande

Utbildning: Musikhögskolan i Malmö, Fridhems Jazzlinje, Sommenbygdens Musiklinje, Estet-musik Peder Skrivare Gymnasium
Erik Hasselfeldts profilbild under MusikMentorns personal

Erik Hasselfeldt

Jag läser just nu mitt sista år på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm samtidigt som jag frilansar som musiker. I grunden är jag klassiskt skolad men har de senaste åren vigt majoriteten av min tid och energi åt jazz och improvisationsmusik. Eftersom musik är en form av personligt uttryck uppskattar jag när mina elever är med och utformar sin egen musikaliska resa genom inflytande över lektionernas innehåll! För mig är det även viktigt att få in alla musikens byggstenar i undervisningen.

Roll: Musikmentor i Stockholm

Instrument/ämne: Saxofon, Klarinett, Tvärflöjt

Utbildning: Kungliga Musikhögskolan, S:t Sigfrids folkhögskolas jazzprogram, Södra Latins musikspetsprogram, Roslagsskolans musikklasser
Cecily Schmidts profilbild under MusikMentorns personal

Cecily Schmidt

Hejsan! Jag studerar till musiklärare på Musikhögskolan i Malmö med piano som huvudinstrument. Främst spelar jag pop/rock, soul och funk, men tycker även att klassiskt, jazz, fusion och gospel är kul! Det är viktigt att musicerandet fortsätter vara roligt — därför kommer dina behov och önskemål stå i centrum för lärandet.

Roll: Musikmentor i Malmö

Instrument/ämne: Piano, Musikteori, Musikskapande

Utbildning: Musikhögskolan i Malmö, Furuboda folkhögskola, Gymnasieskolan Spykens musikspetsutbildning
Joel Paulin Hugos profilbild under MusikMentorns personal

Joel Paulin Hugo

Hej! Jag har spelat trumpet ända sen jag var liten och studerar nu jazztrumpet på Musikhögskolan i Malmö. Jazz, improvisation och storband är det jag spelat mest men har också spelat lite pop, partyband, folkmusik och orkester. Jag ser fram emot att se vad just du gillar att spela för att lektionerna ska bli så roliga och meningsfulla som möjligt!

Roll: Musikmentor i Malmö

Instrument/ämne: Trumpet

Utbildning: Musikhögskolan i Malmö, Fridhems folkhögskola, Lunnevads folkhögskola
Jenniefer Carmdals profilbild under MusikMentorns personal

Jenniefer Carmdal

Hej! Jag studerar just nu till musiklärare på Musikhögskolan i Malmö. Jag gillar att vara genrebred, men rör mig mest kring jazz, pop, soul och musikal. Mitt mål som musikmentor är att lektionerna ska vara roliga, inspirerande och anpassade efter vad just du vill lära dig!

Roll: Musikmentor i Malmö

Instrument/ämne: Sång, Piano, Musikteori, Låtskrivande

Utbildning: Musikhögskolan i Malmö, Fridhems folkhögskola, Sommenbygdens folkhögskola, Musikspetsutbildning på De Geer, Musikklass i grundskolan
Hanna Lönnroos profilbild under MusikMentorns personal

Hanna Lönnroos

Hej! Jag studerar till musiklärare vid Kungliga Musikhögskolan med inriktning musikproduktion. Jag är även sångare och pianist och har tidigare studerat vid olika folkhögskolor i Stockholm. Har främst spelat och skrivit musik i genrer som pop, soul och jazz.

Roll: Musikmentor i Stockholm

Instrument/ämne: Musikproduktion, Piano, Sång, Musikteori

Utbildning: Kungliga Musikhögskolan, Rockmusiklinjen (RML), Kulturama vuxenutbildning
Vilma Hults profilbild under MusikMentorns personal

Vilma Hult

Hej! Jag studerar till musiklärare på Musikhögskolan i Malmö med sång som huvudinstrument. Mitt mål är att du som elev ska få utvecklas utefter dina förutsättningar, och hitta ett självförtroende och en glädje i musiken. Jag anser att sången är ett fantastiskt verktyg för både musikalisk och personlig utveckling, och jag tror att med lite stöd så kan alla bli bekväma i att använda sin röst! Jag rör mig mellan olika genrer, men har själv sjungit och spelat mycket pop, soul, gospel och musikal.

Roll: Musikmentor i Malmö

Instrument/ämne: Sång, Musikteori

Utbildning: Musikhögskolan i Malmö, Glimåkra folkhögskola, musikestetiskt program på gymnasiet
Filip Öhmans profilbild under MusikMentorns personal

Filip Öhman

Hallå! Jag är en trumslagare som studerar mitt tredje år på Kungliga Musikhögskolan. Detta kombinerar jag med att frilansa som musiker. Min undervisning går ut på att eleven ska ha roligt och vilja lära sig mer för varje lektion vi har! Samtidigt ska man kombinera det med grundlig kunskap så att man i framtiden kan utvecklas så mycket som möjligt. Jag undervisar i alla möjliga genrer som jazz, pop, rock, och klassiskt.

Roll: Musikmentor i Stockholm

Instrument/ämne: Trummor

Utbildning: Kungliga Musikhögskolan, Fridhems folkhögskola, Bollnäs folkhögskola, Jazzlinjen på Vasaskolan i Gävle
Jakob Möllerströms profilbild under MusikMentorns personal

Jakob Möllerström

Jag pluggar mitt tredje år på musiklärarprogrammet på Kungliga Musikhögskolan. Gitarr är mitt huvudinstrument och jag tycker det är roligt med improvisation och genrer som jazz, pop och rock. Jag jobbar för ett utforskande lektionsklimat och för att vi ska spela mycket tillsammans under våra lektioner!

Roll: Musikmentor i Stockholm

Instrument/ämne: Gitarr, Musikteori

Utbildning: Kungliga Musikhögskolan, S:t Sigfrids Folkhögskola, Estetlinje på gymnasiet
Gisela Nordströms profilbild under MusikMentorns personal

Gisela Nordström

Hej! Jag studerar till musiklärare vid Musikhögskolan i Malmö med huvudinstrument sång och spelar även piano och skriver musik. Jag har rört mig mycket kring pop, soul, rock och blues, men brinner för musik i alla former! För mig är det otroligt viktigt att du känner glädje, frihet och mening i musiken. Dina tankar och önskemål står i fokus och jag hoppas kunna bidra med de verktyg som behövs för att förverkliga dina visioner i en kreativ och trygg miljö.

Roll: Musikmentor i Malmö

Instrument/ämne: Sång, Piano, Musikteori, Låtskrivande

Utbildning: Musikhögskolan i Malmö, Furuboda Folkhögskola, Estetiska programmet på Rytmus
Rasmus Mannerviks profilbild under MusikMentorns personal

Rasmus Mannervik

Hej! Jag studerar just nu jazzpiano på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där jag går mitt andra år. För mig har det egna utforskandet och nyfikenheten varit en viktig del i min utveckling som pianist. Därför tycker jag det är viktigt att mina elever får vara med och styra sin utveckling och låta nyfikenhet och lust visa vägen. Jag undervisar i jazz, klassiskt och pop!

Roll: Musikmentor i Stockholm

Instrument/ämne: Piano, Musikteori, Låtskrivande

Utbildning: Kungliga Musikhögskolan, Södra Latins musikspetsprogram, Adolf Fredriks Musikklasser
Alexander Lindgrens profilbild under MusikMentorns personal

Alexander Lindgren

Hej! Jag studerar just nu till gitarrpedagog på Kungliga Musikhögskolan, där jag har fått och får mycket goda praktiska och teoretiska kunskaper inom instrumentundervisning. Som lärare försöker jag se dig som individ, d.v.s hur du är, musiken du tycker om, vilka behov du har i ditt lärande samt nivån du befinner dig på. Genremässigt ägnar jag mig mest åt funk, soul och fusion, men vare sig du vill lära dig enkla komp på akustisk gitarr, riffa loss i en rocklåt eller improvisera över jazzmusik så kan jag bistå med vägledning.

Roll: Musikmentor i Stockholm

Instrument/ämne: Gitarr, Musikteori

Utbildning: Kungliga Musikhögskolan, Kaggeholms Folkhögskola, Liljeholmens Folkhögskola, Karolinska Gymnasiet (musik/estet), Karl Johans Skolas musikklasser
Joel Möllers profilbild under MusikMentorns personal

Joel Möller

Hej! Jag studerar just nu mitt andra år på Bromma folkhögskola med gitarr som huvudinstrument. De genrer jag ägnar mig mest åt är åt funk, jazz, soul och gospel hållet, men även pop och rock. Jag tycker att lektionerna ska vara roliga och att man ska få spela mycket!

Roll: Musikmentor i Stockholm

Instrument/ämne: Gitarr

Utbildning: Sankt Sigfrids folkhögskola, Kaggeholms folkhögskola, Bromma folkhögskola, Estet musik på gymnasiet
Albin Söderbäcks profilbild under MusikMentorns personal

Albin Söderbäck

Hej! Jag pluggar jazzpiano på Musikhögskolan i Malmö där jag går mitt första år. Jag tycker om att utforska musikens funktioner i livet och hur man kan komma åt känslor i vilka toner man spelar. Jag kan lära ut grunderna i de flesta genrer men speciellt jazz.

Roll: Musikmentor i Malmö

Instrument/ämne: Piano, Musikteori

Utbildning: Musikhögskolan i Malmö, Södra Latins musikspetsprogram, Adolf Fredriks Musikklasser
Ebba Hulebos profilbild under MusikMentorns personal

Ebba Hulebo

Hej! Efter några år på folkhögskola så befinner jag mig nu i Stockholm och driver mina egna musikprojekt som rör sig i genrerna jazz, gospel, folkmusik och pop. På mina lektioner är det viktigt att du som elev ska ha roligt, ska få spela så mycket som möjligt och utvecklas genom den vägledning som passar dig.

Roll: Musikmentor i Stockholm

Instrument/ämne: Sång, Låtskrivande

Utbildning: Liljeholmens folkhögskola, Kaggeholms folkhögskola, Estet musik på gymnasiet, Gislaveds kulturskola
Hans Karlssons profilbild under MusikMentorns personal

Hans Karlsson

Jag studerar mitt tredje år på musiklärarlinjen på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Mina huvudinstrument är elbas och elgitarr som jag spelat större delen av mitt liv. Främst håller jag mig till rock, pop och soul/funk, men vill man utforska en annan genre så följer jag gärna med på den resan! Som lärare är jag väldigt individanpassad och kommer i första hand fokusera på det DU vill lära dig och det DU vill spela. Viktigast av allt är att utvecklas samtidigt som man har kul och får spela mycket.

Roll: Musikmentor i Stockholm

Instrument/ämne: Elbas, Elgitarr, Kontrabas, Musikteori

Utbildning: Kungliga Musikhögskolan, RML folkhögskola, Musicians Institute, Musik/estet på Folkungaskolans gymnasium i Linköping

Jobba hos oss!

Vill du utvecklas som musiklärare och samtidigt få betalt?

Sök då jobb hos MusikMentorn och få chans att ha elever i alla åldrar med fast timlön!

Vi söker drivna lärare under utbildning på högskola som kan göra det roligt och samtidigt utvecklande för våra elever att spela musik. Arbetstiderna varierar, men förhåller sig för det mesta till eftermiddagar och kvällar under vardagar.

Skicka ditt CV och ett personligt brev till jobb@musikmentorn.se för att ansöka!

En musikmentor som lär en elev att spela gitarr Text där det står: Jobba som MusikMentor?